Tillbaka till Om föreningen

Stockholm Trekkers styrelse

Styrelsen 2024

Lördagen den 10 februari valdes styrelsen för 2024 års verksamhet.

Nyfiken på vilka som sitter i styrelsen?

Alla har svarat på följande frågor:

  • ”Vad tycker du är mest intressant med Star Trek?”
  • ”Vad gör du när du inte är trekker?”
  • ”Hur länge har du varit medlem i Stockholm Trekkers?”

 

Maria Ström, Ordförande
(klicka för att se innehållet)
Maria Ström, Kassör

Maria Ström, Ordförande

Maria Ström, Ordförande

Jag älskar allt som rör framtiden och Star Trek speglar verkligen framtiden jag vill leva i! En värld där teknologin är avancerad och allt är möjligt! Tanken på en värld där det finns plats för alla oavsett vem man är tycker jag är väldigt lockande och många gånger verklighet i Star Trek! Det är också kul att följa dom olika raserna och individerna med sina traditioner och egenheter genom olika serier som knyter samman.

Min första tanke är att jag alltid är en Trekker, för mig är det en livsstil och värdegrund! Jag arbetar som auktoriserad redovisningskonsult och tycker det är det roligaste jobb man kan ha! Varierande och utvecklande! Ena dagen ger jag skatterådgivning och nästa bildar jag en koncern! När jag inte är på mitt roliga jobb så springer jag själv i skogen, en underbar känsla och återhämtning! Annars hänger jag med min fantastiska familj!

Jag började gå på Trekdagarna efter att ha upptäckt föreningen på Scifi-mässan vintern 2013. Jag älskade allt direkt och insåg att jag inte var själv på jorden om att älska Star Trek! Det känns som jag alltid varit med i föreningen! Fantastiska människor och underbar Star Trek!

Lian Delin, Vice Ordförande & Sekreterare
(klicka för att se innehållet)
Lian Delin, Ledamot

Lian Delin, Vice Ordförande & Sekreterare

Lian Delin, Vice Ordförande & Sekreterare

Jag upptäckte The Next Generation som tonåring och föll som en fura för alla de fina karaktärerna och deras gemenskap. Trots sina olikheter kunde de alltid lita på varandra. Jag fastnade för idén om en framtid utan fattigdom och förtryck, där människor strävar efter att utveckla sig själva och hjälpa varandra. En framtid där människans kunskapstörst föds ur nyfikenhet och en vilja att göra gott. Star Trek blev min trygga punkt som jag alltid kunde återvända till.

Star Trek har alltid varit så mycket mer än ren underhållning. Det är ett gigantiskt och i högsta grad levande projekt som handlar om att utmana vår samtid och visa oss att en bättre värld är möjlig. Star Trek manar till eftertanke och empati på ett sätt som jag ser som helt unikt.

Utöver att vara trekker och science fiction-nörd i allmänhet så är jag språkkonsult i svenska, hobbymusiker och hästmänniska.

Jag har varit medlem i Stockholm Trekkers sedan 2014. Att komma till en trekdag är att komma hem.

Leif Möller, Kassör
(klicka för att se innehållet)
Leif Möller, Suppleant

Leif Möller, Kassör

Leif Möller, Kassör

StarTrek i synnerhet och SciFi i allmänhet är för mig både en verklighetsflykt och (i de flesta fall) en visionär tro på att vi ändå trots motgångar och käbbel, när vi väl hjälps åt, tillsammans löser de stora problemen. StarTrek har alltid visat att kulturella olikheter (och då handlar det ju också om kulturer från andra planeter!) berikar. Dessutom gillar jag tidsresor och alla intressanta paradoxer som då dyker upp och det finns det gott om.

StarTreks i grunden varma och optimistiska framtidstro är som en gosig filt att svepa in sig i.

Trekker är jag förstås på heltid men ibland måste man ju även jobba. Då är jag elektronikkonstruktör inom medicinsk teknik. Jag både väntar på och försöker konstruera en riktig tri-corder… Ibland när andan faller på dansar jag folkdans (ännu inte iklädd full StarTrekuniform) eller klinkar lite piano.

Jag har varit medlem i Stckholm Trekkers sedan 2019. Vilket för mig var den logiska fortsättningen på ett långt intresse för StarTrek. Det är fantastiskt trevligt att få umgås tillsammans under Trekdagarna och diskutera både warp-drive, maskhål och lunchpizzan.

Peter, Ledamot
(klicka för att se innehållet)

Peter, Ledamot

Peter, Ledamot

Det jag tycker är det fina med Star Trek är att mänskligheten tagit sig i kragen och börjat samarbeta. Det är en framtid där alla är välkomna.

Så som för många andra är det den positiva framtidsvisionen som är det stora. Det brukar vara lätt att prata med andra Trekkers. För vi har ofta samma grundvärderingar.

För mig började allt när jag såg TNG på tv. Det var något lugnt och tryggt med den serien. Sen dess har jag kollat på allt. Ser ofta om serierna och filmerna. Gillar allt. Men TNG kommer alltid vara min favorit.

Att bli medlem i Stockholm Trekkers har betytt enormt mycket för mig. Jag trodde inte det var sant det jag möttes av när jag vågade mig iväg till den första trekdagen. Det fanns fler som var som mig! Jag har träffat så underbara människor i föreningen. Varma, öppna, smarta, coola, modiga och roliga! Det bästa som hänt mig på år och dag!

Jag är alltid trekker.

Jag blev medlem i Stockholm Trekkers i november 2022.

LLAP Peter

Eva Friberg, Suppleant
(klicka för att se innehållet)

Eva Friberg, Suppleant

Eva Friberg, Suppleant

För mig har det alltid varit något speciellt med Star Trek allt sedan jag såg TOS på TV som liten på 70-talet. Det jag fastnat för är de otroligt varierande äventyren i en positiv framtidsvision. I Star Trek är olikheter en styrka och alla behövs. Sedan är många avsnitt riktigt tänkvärda också.

Jag är alltid trekker. För mig innebär det nyfikenhet, tolerans, kamratskap, positivitet. Förutom att jag går på Stockholm Trekkers Trekdagar kan man även hitta mig på bio, i tv-soffan, på hårdrockskonserter, i stora berg-och-dalbanor, med ett Nintendo 3DS i högsta hugg, på museum och på många andra intressanta platser och med många andra aktiviteter.

När Stockholm Trekkers startades på Pizza Hut 1997 ville jag vara där men fick ingen barnvakt. Dock har jag varit medlem sedan starten och gått på i princip varenda träff vi haft. Även om jag inte varit med i styrelsen tidigare har jag alltid försökt ställa upp för föreningen.

Magnus Nordén, Suppleant
(klicka för att se innehållet)
Magnus Nordén, Suppleant

Magnus Nordén, Suppleant

Magnus Nordén, Suppleant

Jag har gillat science fiction så länge jag minns, och min första kontakt med Star Trek var i samband med att The Next Generation dök upp. Sedan dess har jag såklart sett alla serier och filmer och gillar att franchisen lever vidare efter drygt 50 (snart 60?) år.

Jag gillar iden att försöka samarbeta och lösa problem tillsammans, och att framtiden innehåller många tekniska och vetenskapliga framsteg där mycket är möjligt, och ambitionen att framtiden kan bli bra. Jag gillar även utbudet av kulturer och karaktärer som presenteras inom serierna.

När jag inte är på trekdagar eller kollar Star trek hemma på egen hand så jobbar jag som systemutvecklare. Jag läser och kollar en hel del film, och fotograferar ibland.

Jag har varit medlem i ungefär tio år, och innan dess gick jag på några trekdagar sporadiskt efter att ha sett Stockholm Trekkers på scifimässan något år.”