Trekdagar

In i biomörkret! Kom till oss, vi har gagh!

Program för trekdagen 18 maj

Programmet i textformat

”Artificiell Intelligens eller Artificiell Idioti? Gjord av människan, placerad i ting som ska utföra specifika uppgifter, för att lära sig och för att sedan kanske kunna ta egna beslut. Vad kan gå fel? Vi följer med på en stjärnvandring med avsnitt från 60-talet fram till nutid som funderat på just det.”
– Uffe, programmakare

TEMA:  AI AI, Captain

10:10  The Ultimate Computer     TOS 2:24
11:00  PAUS
11:30  Dead Stop           ENT 2:4
12:15  Emergence           TNG 7:23
13:00  LUNCH med loppis
15:00  Where Pleasant Fountains Lie  LD 2:7
15:25  Alice             VOY 6:5
16:10  PAUS med loppis
17:10  Civil Defense         DS9 3:7
17:55  Kerblam!            Dr Who 11:7
18:45  PAUS
19:00  That Hope Is You, del 2    DIS 3:13
20:00  SLUT

Programmet direkt i kalendern

Här finns programmet så att du kan lägga in det direkt i telefonens kalender (kan hamna en timme fel beroende på varierande kalenderinställningar): Program för trekdagen 18 maj 2024


Mer om trekdagarna

Trekdagarna äger rum i Skarpnäcks kulturhus i Stockholm. Vi håller till i en biografsalong med plats för ca 150 personer. Kommer du utanför kulturhusets ordinarie öppettider finns det en skylt på dörren som förklarar hur du gör för att bli insläppt.

Det finns fika att köpa på plats under hela dagen. Du kan betala både fika och medlemskap med Swish.

Är du kvällsmänniska eller morgonpigg? Du kan alltid komma och gå precis när det passar dig bäst. En del av våra medlemmar kommer tidigt, andra stannar sent.

Ibland spelar några av oss brädspel och strategispel relaterade till Star Trek i foajén utanför biosalongen. I foajén går det självklart också bra att bara sitta och prata.

Vi uppmuntrar kreativitet och kostymer! Har du gjort en egen phaser eller en luddig liten tribble? Ta med och visa! Har du kanske en Starfleetuniform i garderoben? En trekdag är alltid rätt tillfälle att ha den på sig.

I närheten av kulturhuset finns flera restauranger och en mataffär där du kan köpa något att äta till lunch. Det går även utmärkt att ta med sig egen matlåda och värma i kulturhusets kök. I köket finns även glas och bestick. För det mesta äter vi alla tillsammans i lokalen så att vi kan vara tillsammans så mycket som möjligt.

Trekdagarna är endast öppna för Stockholm Trekkers medlemmar samt för medlemmar i föreningarna Trekkers Östra Sverige och West Coast Trekkers. Det går att bli medlem på plats och du kan bli medlem endast för en dag om du vill prova på att gå på en trekdag.

Läs mer om medlemskap

Ett bord med fem olika sorters kakor och bullar uppdukade på färgglada regnbågsservetter.

Trekdagsfika. Mars 2024.


Se program för tidigare trekdagar


Handla på trekdagen

Swishlista för köp och betalning på trekdagen

Trekdagar under 2024

Trekdagarna är på lördagar.

 • 10 februari
 • 9 mars
 • 13 april
 • 18 maj med loppis
 • 14 september med cosplayworkshop
 • 12 oktober med frågesport
 • 9 november med sällskapsspel
 • 30 november med julkortspyssel

Med reservation för ändringar.

Åtta gånger om året anordnar vi trekdagar med visning av Star Trek och annan science fiction. Vi träffas i Skarpnäcks kulturhus i Stockholm.

Hitta hit