Stockholm Trekkers på Nördarnas julmarknad!

Nu får Du möjligheten att träffa oss från Stockholm Trekkers på Nördarnas julmarknad 2-3 december.

Du kan läsa mer om detta fantastiska event på : https://www.nordarnasjulmarknad.se/

Nya medlemsavgifter för 2021 och trekdagar 2021 börjar i höst (kanske tidigare)

På det senaste styrelsemötet beslöt vi i styrelsen att göra kraftiga lättnader i medlemsavgifterna. De som varit betalande medlemmar under 2020 får 2021 gratis. De som då vill passa på att uppgradera sitt Engineer-medlemskap till Bridge kan göra det i år för halva tidigare skillnaden, 150:-.

Läs mer på sidan om medlemskap

Tyvärr ser vi inte att vår verksamhet kan starta upp innan sommaren som reglerna ser ut nu, så första trekdagen ser ut att bli i början på september. Då kommer också årsmötet att bli i så fall. I bästa kan saker förändras snabbt, och då är vi självklart inställda på att starta tidigare om det blir möjligt, så håll utkik!

Läs mer på sidan om trekdagar

Vårens trekdagar är inställda

Idag den 27 mars har Folkhälsomyndigheten kommit med rekommendationen att man även ska undvika att ha privata tillställningar med många. Vi i styrelsen tycker att det är jättetråkigt att behöva ställa in våra uppskattade trekdagar, men vi ser inte att vi med de nya rekommendationerna kan göra något annat.

Meddelandet gick ut till alla de medlemmar som vi har e-postadresser till under eftermiddagen.

Om det skulle komma annan information eller rekommendation från myndigheterna kommer vi självklart att göra nya bedömningar.

Nästa trekdag (som det ser ut nu) är således den 29 augusti.

Mässbiljetter kommer att gälla även i höst

Vi har även beslutat att förlänga giltighete på mässbiljetterna. Du som har en biljett kvar från mässan är välkommen att komma till någon av trekdagarna under hösten 2020.

Lian ny i styrelsen och Ulf utsedd till hedersmedlem

Årsmötet 2020 som var den 7 mars genomfördes utan några otrevligare överraskningar än att årsmötesordföranden stakade sig några gånger. Det blev två trevliga överraskningar i stället.

Den första trevliga överraskninen var att Lian Delin valdes in som ny ordinarie ledamot. Välkommen Lian!

Den andra är att Ulf Håård mycket välförtjänt blev utsedd till hedersmedlem för sitt långa arbete med föreningen.

Styrelsen 2020

Styrelsen 2020
Eva, Lillis, Lian, Maria, Urban
Ricki, Ulf (Som också blev utsedd till hedersmedlem för sitt trogna arbete med föreningen)

Star Trek på Filminstitutet

https://www.filminstitutet.se/sv/

Filmhuset

Den 4 december visar Cinemateket på filminstitutet Star Trek:The Motion Picture som en del av deras tema ”Till oändligheten: Rymden på film”. Du som är medlem i Stockholm Trekkers får en förmånlig rabatt på visningen. Normalpriset är 100 kr per biljett, men som medlem behöver du bara betala 60 kr. Detta är också en mycket ovanligt tillfälle att få se filmen i sitt originalformat visat på 35mm-film.

Visningen inleds av filmjournalisten Roger Wilson, som sedan 2015 ser och bloggar om samtliga Star Trek-tv-serieavsnitt och -filmer. Han har bestämt sig för att se och recensera allt som visats i den ordning det har visats. Undantaget Discovery som han tittar på när avsnitten visas. I skrivande stund har han sett ENT 1:10. Roger Wilson har bloggat sina recensioner sedan 2015 på sin blogg ”startrekathon.com

Cinemateket visar också tio andra filmer i den här temasatsningen. Du kan läsa om de lite längre ner på samma sida som för filmen.

Instruktion:

Gå in på Cinematekets sida för visningen av Star Trek:The Motion Picture och tryck på ”Köp biljetter”. Tryck på ”Biljettyper” och välj ”Cin.kortet biljett” (Glöm inte att ta bort de förvalda två Ordinarie biljetterna.). Visa upp ditt medlemskort när du ska gå och se filmen. Observera att du måste vara medlem för att få den här rabatten, men det är du väl redan. Om du inte är det kan du bli det här på sidan ”Bli medlem”.

Forumen läggs ner

Eftersom det inte har varit någon aktivitet på forumen på över ett år känner vi att de i sin nuvarande form inte fungerar. Det är möjligt att vi kan komma att återuppta någon form av diskussionsarea i framtiden.

På styrelsens uppdrag

ViceO/Ricki

Trekdagar våren 2019

Hösten är över oss, men vi blickar framåt till våren 2019! Trekdagarna för 2019 är (med sedvanlig reservation för ovälkomna och oförutsedda förändringar):

  • 2 februari
  • 2 mars
  • 6 april
  • 4 maj
  • 1 juni

Se till att boka in dem redan nu, så att du inte missar något. Man kan aldrig vara ute i för god tid.

LLaP

Lördag 3 februari – Stor för trekkers!

Lördagen den 3 februari som är lite speciell. Det är årets första trekdag, men det är också premiär på en teaterföreställning på klingon som visas på Turteatern.

Trekdag

Årets första trekdag med ett lite anpassat program. Vi kommer att få besök från ”Institutet för att göra klingonsk kultur känd” som kommer besöker oss när de ändå är på Turteatern i närheten. Programmet kommer i sin helhet att finnas i god tid på webbplatsen https://www.stockholmtrekkers.se

Turteatern visar föreställning på klingon

”Lystring, jordbor! Vi är klingoner!
Institutet för att göra klingonsk kultur känd beordrar att ni ser vår icke-jordbodödande© presentation om klingonsk kultur och sätt.”

Det är vad man kan kalla en klingonsk inbjudan. Mer information om föreställningen kan du få här: http://turteatern.se/forestallningar/visit-qonos/. Du får en speciell 20% rabatt som trekker om du bokar med koden ”Qapla”. Som medlem kan du få en rabatt på 50%. Om du har betalat medlemsavgiften och registrerat dig kan du kontakta vår kassör på kassor@stockholmtrekkers.se så får du en rabattkod för bokningen.

Samåkning till Stockholm från norr

Finns det några trekkers i norr som vill samåka ner till oss på trekdagarna i Skarpnäck. Frågan fick vi i samband med SciFi-mässan och kommer från en medlem som har en grupp på facebook. Norrlands Trekkers.

Bor du i de lite mer norra delarna av landet och ändå är intresserad av att ta dig ner till oss och vara med i vår varma gemenskap, gå in på gruppen och anmäl ditt intresse, så kanske vi ses 🙂

https://www.facebook.com/groups/1849845498595929/

Arbetet med säsong 2 av Discovery startar snart.

Varje säsong hanteras som en egen novell. Och mer kul finns att läsa om DIscovery på i artikeln från Trekmovie.com

https://trekmovie.com/…/showrunner-reveals-work-on-star-tr…/