Star Trek på Filminstitutet

https://www.filminstitutet.se/sv/

Filmhuset

Den 4 december visar Cinemateket på filminstitutet Star Trek:The Motion Picture som en del av deras tema ”Till oändligheten: Rymden på film”. Du som är medlem i Stockholm Trekkers får en förmånlig rabatt på visningen. Normalpriset är 100 kr per biljett, men som medlem behöver du bara betala 60 kr. Detta är också en mycket ovanligt tillfälle att få se filmen i sitt originalformat visat på 35mm-film.

Visningen inleds av filmjournalisten Roger Wilson, som sedan 2015 ser och bloggar om samtliga Star Trek-tv-serieavsnitt och -filmer. Han har bestämt sig för att se och recensera allt som visats i den ordning det har visats. Undantaget Discovery som han tittar på när avsnitten visas. I skrivande stund har han sett ENT 1:10. Roger Wilson har bloggat sina recensioner sedan 2015 på sin blogg ”startrekathon.com

Cinemateket visar också tio andra filmer i den här temasatsningen. Du kan läsa om de lite längre ner på samma sida som för filmen.

Instruktion:

Gå in på Cinematekets sida för visningen av Star Trek:The Motion Picture och tryck på ”Köp biljetter”. Tryck på ”Biljettyper” och välj ”Cin.kortet biljett” (Glöm inte att ta bort de förvalda två Ordinarie biljetterna.). Visa upp ditt medlemskort när du ska gå och se filmen. Observera att du måste vara medlem för att få den här rabatten, men det är du väl redan. Om du inte är det kan du bli det här på sidan ”Bli medlem”.