Tillbaka till Om föreningen

Styrelsen

Styrelsen 2022

Lördagen den 7 mars valdes styrelsen för 2020 års verksamhet. Styrelsen fick en ny ledamot, Lian Delin. Styrelsen omvaldes 2022

Nyfiken på vilka som sitter i styrelsen?

Alla har svarat på följande frågor

  • ”Vad tycker du är mest intressant med Star Trek?”
  • ”Vad gör du när du inte är trekker?”
  • ”Hur länge har du varit medlem i Stockholm Trekkers?”.
Urban Andersson, Ordförande
(klicka för att se innehållet)

Ordförande Urban Andersson

Urban Andersson, Ordförande

Det intressanta är historierna. Det gäller både Star Trek och övrig Sci-fi. Hur man kan berätta om problem vi har i världen idag. Om vi speglar våra problem på en annan planet, en framtida jord, förfluten tid eller ett parallellt universum kan man använda sig av idéer som till exempel andra raser som byter kön efter en viss ålder eller sådana som inte förstår religion till exempel. Manusen är viktigast för mig.

Det bästa med Star Trek är dess positiva framtidstro att vi kan göra oss av med krig, svält, brott och istället använda resurserna för allas bästa och kunna utforska galaxen.

När jag inte är trekker jobbar jag som löneadminstratör. På fritiden tittar jag på mycket film och tv-serier samt läser böcker och serier. Försöker också gå långa skogspromenader.

Jag gick med i föreningen 2009 efter att ha samlat mod i några år, men jag var i och för sig på några träffar redan sommaren 1997.

Ricki Giorgi, Vice ordförande
(klicka för att se innehållet)
Ricki Giorgi, Vice Ordförande

Ricki Giorgi, Vice Ordförande

Ricki Giorgi, Vice Ordförande

Det är framförallt fyra saker som jag särskilt tycker om med Star Trek. Det är inte den dystopiska framtidsvision som är så vanlig, utan en positiv syn på vår framtid sprungen ur att vi har lärt oss något av våra misstag. Mycket i Star Trek har, liksom all riktigt bra SciFi, rötter i faktisk vetenskap (med lite kreativa friheter). Denna vetenskapsbas mixas med djupa filosofiska frågeställningar där man ställer frågan, men oftast inte ger några svar utan låter tittaren komma fram till sina egna slutsatser. Slutligen är själva fenomenet med Star Trek fans oerhört intressant ur ett mänskligt perspektiv. Jag såg mina första avsnitt av Star Trek som liten parvel i början på 70-talet, så Star Trek har ju funnits i mitt medvetande i rätt många år.

Men vänta nu, trekker är man väl hela tiden, eller? På min fritid… Oj, ja när man ska lista upp det blir det en del… Jag reser, spelar golf, syr, och fotograferar. Började för några år sedan träna BJJ. Ett par gånger om året är jag ute och fiskar några dagar. Den tid som blir över viker jag åt familjen med fru, två barn och fyra barnbarn och två katter eller snickrar på huset. Fast ofta så är det väl det som är i ”tiden som blir över” som jag prioriterar högst.

Jag blev nog medlem hösten 1997 tror jag. Jag har suttit i styrelsen tidigare. 1999 tror jag att det var.

Uffe Håård, Sekreterare
(klicka för att se innehållet)

Uffe Håård, Sekreterare

Uffe Håård, Sekreterare

Star Trek för mig är en vis mans, Gene Roddenberrys, dröm och vision om att få göra en serie som betydde något. Som att se bortom våra olikheter och att ha viljan att göra bättre. Att få skapa en tv-serie som färdas dit ingen tv-serie varit förut. Allt för att vi skulle känna oss lite mindre som ensamma aliens på vår konstiga planet. Det gör att även om Star Trek inte har den mest bombastiska serien så finns det alltid en tanke bortom effekterna som gör att jag kommer tillbaka.

När jag inte är på jobbet inom säkerhetsbranschen försöker jag sköta om hälsan med lite löpning och styrketräning. Givetvis tittar jag på andra SciFi- och fantasyserier, gammalt som nytt. Gillar att fota, men det går i vågor. Försöker, numera, även bli bättre på att få tid för mig själv, min familj och vänner.

Var från början medlem i WCT (West Coast Trekkers). Genom ett löfte till Peter och Sandor 2002 när Tekniska museet hade en Star Trek utställnig på besök blev jag medlem i Stockholm Trekkers 2003. 2005 blev jag tillfrågad och gick med i styrelsen för att försöka hjälpa till i det eftersvall som Swecon 2003 lämnat efter sig.

Maria Ström, Kassör
(klicka för att se innehållet)
Maria Ström, Kassör

Maria Ström, Kassör

Maria Ström, Kassör

Jag älskar allt som rör framtiden och Star Trek speglar verkligen framtiden jag vill leva i! En värld där teknologin är avancerad och allt är möjligt! Tanken på en värld där det finns plats för alla oavsett vem man är tycker jag är väldigt lockande och många gånger verklighet i Star Trek! Det är också kul att följa dom olika raserna och individerna med sina traditioner och egenheter genom olika serier som knyter samman.

Min första tanke är att jag alltid är en Trekker, för mig är det en livsstil och värdegrund! Jag arbetar som auktoriserad redovisningskonsult och tycker det är det roligaste jobb man kan ha! Varierande och utvecklande! Ena dagen ger jag skatterådgivning och nästa bildar jag en koncern! När jag inte är på mitt roliga jobb så springer jag själv i skogen, en underbar känsla och återhämtning! Annars hänger jag med min fantastiska familj!

Jag började gå på Trekdagarna efter att ha upptäckt föreningen på Scifi-mässan vintern 2013. Jag älskade allt direkt och insåg att jag inte var själv på jorden om att älska Star Trek! Det känns som jag alltid varit med i föreningen! Fantastiska människor och underbar Star Trek!

Lian Delin, Ledamot
(klicka för att se innehållet)
Lian Delin, Ledamot

Lian Delin, Ledamot

Lian Delin, Ledamot

Jag upptäckte The Next Generation som tonåring och föll som en fura för alla de fina karaktärerna och deras gemenskap. Trots sina olikheter kunde de alltid lita på varandra. Jag fastnade för idén om en framtid utan fattigdom och förtryck, där människor strävar efter att utveckla sig själva och hjälpa varandra. En framtid där människans kunskapstörst föds ur nyfikenhet och en vilja att göra gott. Star Trek blev min trygga punkt som jag alltid kunde återvända till.

Star Trek har alltid varit så mycket mer än ren underhållning. Det är ett gigantiskt och i högsta grad levande projekt som handlar om att utmana vår samtid och visa oss att en bättre värld är möjlig. Star Trek manar till eftertanke och empati på ett sätt som jag ser som helt unikt.

När jag inte aktivt ägnar mig åt Star Trek och andra scifinörderier, så utbildar jag mig till språkkonsult. Jag försöker alltså bli expert på det svenska språket, och i synnerhet på hur vi kan använda språket för att kommunicera med varandra. Jag är även ett stort fan av hård musik och har varit vokalist i ett par olika metalband, men just nu ägnar jag mig framför allt åt att rida och pyssla med min delfoderhäst – som heter Star.

Jag har varit medlem i Stockholm Trekkers sedan 2014, men känner mig fortfarande som något av en nykomling. Åren går fort när man har roligt.

Eva Friberg, Suppleant
(klicka för att se innehållet)

Eva Friberg, Suppleant

Eva Friberg, Suppleant

För mig har det alltid varit något speciellt med Star Trek allt sedan jag såg TOS på TV som liten på 70-talet. Det jag fastnat för är de otroligt varierande äventyren i en positiv framtidsvision. I Star Trek är olikheter en styrka och alla behövs. Sedan är många avsnitt riktigt tänkvärda också.

Jag är alltid trekker. För mig innebär det nyfikenhet, tolerans, kamratskap, positivitet. Förutom att jag går på Stockholm Trekkers Trekdagar kan man även hitta mig på bio, i tv-soffan, på hårdrockskonserter, i stora berg-och-dalbanor, med ett Nintendo 3DS i högsta hugg, på museum och på många andra intressanta platser och med många andra aktiviteter.

När Stockholm Trekkers startades på Pizza Hut 1997 ville jag vara där men fick ingen barnvakt. Dock har jag varit medlem sedan starten och gått på i princip varenda träff vi haft. Även om jag inte varit med i styrelsen tidigare har jag alltid försökt ställa upp för föreningen.